tiistai 31. toukokuuta 2016

Saksan suurin ja kaunein, Europa-park

Suomenkin lomakauden lähestyessä on ajankohtaista tehdä matkailupostaus! Vapun jälkeen piipahdettiin Konsultin kanssa Saksan suurimmassa huvipuistossa Europa-Parkissa. Konsultti oli ollut siellä viimeksi joskus teinivuosina, mutta itselleni kyseessä oli täysin uusi iloittelupaikka.

Europa-Park on kuulemma toiseksi vierailluin huvipuisto Euroopassa Pariisin Disneylandin jälkeen ja ainakin meille innokkaille vuoristoratojen tyyppaajille kahden päivän lippu (reilut 80€) olikin välttämättömyys. Ensimmäisenä päivänä jonot suurimpiin ja kauneimpiin ratoihin olivat vielä hyvinkin kohtuulliset 15-30 min ja saatiinkin intoa puhisten hoidettua alta pois tärkeimmät ajelut, eli esim. Euroopan korkeimpiin kuuluva Silver Star-vuoristorata. Toiselle puistopäivälle osuikin sitten helluntai ja yleisen vapaapäivän kunniaksi vierailijat ja möykkäävät ranskalaisteinit puistossa tuntuivat tuplaantuneen. Kävijämäärän noustessa myös suosituimpien laitteiden jonot venyivät ajoittain reiluun tuntiin. Myös ruokaa sai vilkkaampana päivänä jonotella jonkin aikaa, joten nälkäkiukkuun taipuvaisen kannattaa varmasti pakata mukaan omat välipalat. Olisimme halunneet testata puistosta löytyvän FoodLoop-ravintolan, jossa annokset saapuvat ruokailijan nenän eteen omaa pientä vuoristorataansa pitkin, mutta ruokaa emme jaksaneet tuntia odottaa. Entisenä huvipuistoduunarina voisin kuvitella, että saksalaisten kesälomasesongin (suurin piirtein heinäkuun loppu-elokuun alku) aikana asiakkaita riittää vielä runsaamminkin. Kahden päivän lippua en voi liikaa suositella senkään takia, että itse puisto on esim. vanhaan kunnon Lintsiin verrattuna SUURI ja nähtävää riittää. Toisenakin päivänä törmäsimme vielä uusiin paikkoihin puistossa.
Testaamassa virtuaalilaseja, jotka päässä vuoristoratamatkalla pääsee näkemään mm. lohikäärmeitä

Suomalaisten huvipuistojen vaatimattomaan ja kotikutoiseenkin tematisointiin tottuneelle Europa-parkin yksityiskohtia myöten hiottu tematisointi on mielettömän hieno. Se kattaa niin itse puiston, hotellit, ravintolat kuin laitteiden jonotusalueetkin. Puistoalue on jaettu vajaaseen pariinkymmeneen eri teema-alueeseen, jotka edustavat eri Euroopan maita (Suomella ei ole omaa aluetta, mutta Skandinavia-alueella ainakin roskapönttöihin oli kirjoitettu suomeksi ”jäte”). ”Skandinavia” oli esim. somistettu oikein sievästi pohjoiseksi kalastajakyläksi puutaloineen ja vesialueineen ja ”Sveitsin” tunnelmalliset alppimajat upposivat allekirjoittaneeseen täysin autenttisina. Itse annan erityispropsit siitä, että jonotusalueet eivät olleet vain kuolettavan tylsiä käytäviä, vaan paikoin suorastaan upeasti koristeltuja polkuja. Monissa laitteissa jonotusalueella oli myös pientä ajanvietettä, kuten videoruutuja, tietovisoja ja knoppitietoa laitteesta tai sen teemasta. Itselleni kokonaisvaltainen huvipuistoelämys ei koostu vain laitteissa killumisesta, vaan myös tunnelmasta ja ympäristöstä, jossa riittää ihmeteltävää ja siinä Europa-park on kyllä aivan omaa luokkaansa.

Huvipuistopäivien välisen yön nukuimme yhdessä Europa-parkin omista hotelleista, Castillo Alcazarissa, joka oli teemoitettu keskiaikaiseksi espanjalaiseksi linnaksi. Hinta oli hyvinkin kohtuullinen (n.150€/2hlö/yö), mutta sesonkien mukaan suolaisempiakin hintoja saa varmasti pulittaa. Edullisempaa majoitusta etsivän kannattaa suunnata nokkansa Rustin kylään, jonka kyljessä Europapark sijaitsee. Monet paikalliset vuokraavat huoneita tai talojensa yhteyteen rakennettuja omalla sisäänkäynnillä varustettuja minihuoneistoja huvipuistovieraille. Itse yövyimme ennen puistoon menemistä yhdessä tällaisessa kotimajoituksessa ja maksoimme huvista n. 80€/2hlö.

Europa-park on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, jos huvipuistot yhtään sytyttävät. Aikuisille huvipuistointoilijoille paikka tarjosi ainakin parastaan, mutta havaintojeni mukaan myös lapsukaisille ja leppeämpää vauhtia arvostaville löytyi puistosta monipuolisesti koettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti