keskiviikko 3. elokuuta 2016

Back to school

Olen ollut niin kiireinen Pokémon Go:n kanssa, että blogin päivitys on taas jäänyt, kun on pitänyt jolkottaa päivät pitkät ulkona Pikachun perässä (pääsi karkuun hemmetti...)! Siinä sivussa tuli käväistyä myös Suomessa parin viikon kesälomalla (tuntuuko musta vain siltä, vai paistaako Helsingissä nykyään aina aurinko?) ja Konsultin kanssa tyypattua vielä Haag ja Rotterdam. 

Rotterdamissa jutustelin tovin erään paikallisen kahvikauppiaan kanssa. Kerroin ilokseni huomanneeni, että Hollannissa ei tarvinnut ollenkaan jännätä, ymmärtääkö keskustelukumppani englantia vai ei pienemmissäkään puodeissa. Saksassa sen sijaan pelkään edelleen, etten ymmärrä tai tule ymmärretyksi kielestä riippumatta. Tähän kahvikauppias totesi, että "Sun englannissa kuuluu kyllä jo selvästi saksalainen korostus!". Ensijärkytyksen jälkeen päätin ottaa kommentin kohteliaisuutena, niin syvällä tässä saksalaisessa suossa jo mennään!

Loikkasin sitten muuten kertaheitolla B1-tason DTZ-testin jälkeen C1.1-kielikurssille! Volkshochschulen seuraavat saksankurssit alkavat vasta syyskuussa, joten vaihdoin yksityiseen Bibis-nimiseen kouluun, jossa kurssille pääsi heti. Lähtötasotestin jälkeen sain viestin, että se on nyt Frau Lyytikäinen sillä viisiin, että loikkaatte B2-tason yli tai yritätte ainakin kovasti. C1.1.-kurssia on nyt kolme päivää takana ja täytyy kyllä sanoa, että intensiivistä on ollut ja hieman tuskanhikeäkin pukannut. Mutta elossa ollaan eikä kurssi mitenkään toivottoman käsittämättömältä tunnu! Vähän tietysti kirpaisee luopua luontaisesta tähtioppilaan roolista, mutta oppiminen vaatinee uhrauksensa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti